Al je antwoorden op veelgestelde vragen rondom K18!

Haar is te vergelijken met diverse gedraaide ladders die keratine ketens vormen. Deze ladders blijven op hun plaats als gevolg van zwavelbruggen. Ze worden bijeengehouden en zijn aanwezig in de cortex, de medulla en de haarschubben.

Bij beschadiging van de ladder zijn het niet de afzonderlijke lopers die breken, maar is het de volledige ladder die breekt samen met alle verbindingen. 

De meeste producten richten zich alleen op het maken van een tijdelijke brug tussen de lopers van een ladder. Dit wordt weggespoeld met een alkalisch middel zoals water of shampoo zonder de zijkanten van de ladder (gebroken keratine ketens) te ondersteunen. Het haar blijft dan zwak en futloos.

En dat is waar K18 bij helpt!

Wat is K18?
K18 is een haircare merk met gepatenteerde haartechnologie waarvan klinisch is bewezen dat het schade aan het haar, veroorzaakt door chemische services, thermische styling, mechanische styling en schade door milieueffecten, ongedaan maakt.

K18 bestaat uit een K18 Mist die alleen verkrijgbaar is voor salons en dient als behandeling vóór een chemische behandeling en een K18 Mask, een effectief masker die zowel in de salon als thuis kan worden toegepast. Het herstellende masker is verkrijgbaar in 3 formaten, namelijk 5 ml, 50 ml en 150 ml.
Hoe werkt K18?
Als we aan haar denken, is de gemakkelijkste vergelijking die met vele verschillende ladders die zijn gedraaid om de keratine keten te vormen. Deze ladders blijven op hun plaats als gevolg van disulfidebindingen. Ze worden bijeengehouden en zijn aanwezig in de cortex, de medulla en de schubben.

Bij beschadiging aan de ladder zijn het niet de afzonderlijke lopers die breken, maar is het de volledige ladder die breekt samen met de lopers en alle verbindingen tussen de ladders die bij elkaar worden gehouden.

De meeste producten richten zich alleen op het maken van een tijdelijke brug tussen de lopers van een ladder en ondersteunen keratine ketens daarom niet volledig. Het haar blijft dan zwak en futloos.

Onze K18 formule werd gepatenteerd na het scannen en analyseren van alle 1.242 menselijke keratine-eiwitten. Na tien jaar lang onderzoek, ontdekten we een unieke reeks peptiden die het wetenschappelijk mogelijk maakte om haar dat beschadigd is door chemische behandelingen maar, ook door thermische en mechanische styling, terug te brengen naar hun oorspronkelijke, veerkrachtige staat.

Elk chemisch proces breekt de keratine ketens af die het haar bijeenhouden en sterk maken. K18 is het eerste product in de geschiedenis dat de gebroken keratine ketens weer permanent met elkaar verbindt. Zo dringen de K18-producten de cortex binnen en bevestigen de zwavelbruggen aan de zijkanten van de ladder. Zo worden gebroken keratine ketens weer aan elkaar verbonden. Het haar is nu gerepareerd en hersteld alsof het nieuw is!
Is de K18Peptide aanwezig in alle producten?
Ja, je kunt de K18Peptide terugvinden in alle K18-producten.
Wat doet de K18 Mist?
De K18 Mist is een gewichtloze mist die het haar sterk maakt vóór een chemische behandeling. Het is klinisch bewezen dat de mist de gebroken zwavelbruggen in beschadigd haar herstelt na slechts één salonbehandeling van 4 minuten.

K18 heeft twee producten die worden gebruikt als een systeem tijdens alle chemische behandelingen:

- K18 Mask – een progressieve behandeling die zowel thuis kan worden toegepast als met een professionele service in het salon

- K18 Mist – een product dat alleen door professionals wordt gebruikt vóór een chemische behandeling in het salon
Voor wie is de K18 Mist?
De K18 Mist is geschikt voor elk haartypen. De Mist is wel alleen voor salongebruik en niet voor thuis.
Wat doet het K18 Mask?
Het K18 Mask is een herstellende, intensieve behandeling voor thuis en in de salon. Het haar wordt versterkt en de elasticiteit wordt verbeterd binnen 4 minuten, terwijl het masker je haar ontwart.

K18 heeft twee producten die worden gebruikt als een systeem tijdens alle chemische behandelingen:

- K18 Mask – een progressieve behandeling die zowel thuis kan worden toegepast als met een professionele service in het salon

- K18 Mist – een product dat alleen door professionals wordt gebruikt vóór een chemische behandeling in het salon
Voor wie is het K18 Mask bestemd?
Het masker is geschikt voor elk haartype. Let op het K18 Mask 150 ml is alleen voor salon gebruik. Het Mask in 50 ml en 5 ml kun je thuis gebruiken. De Leave-In Molecular Repair Hair Mask Mini Pack is een kleine versie van de Leave-In Molecular Repair Hair Mask. Handig voor op reis of om het product eerst uit te proberen!

K18 heeft twee producten die worden gebruikt als een systeem tijdens alle chemische behandelingen:

- K18 Mask – een progressieve behandeling die zowel thuis kan worden toegepast als met een professionele service in het salon

- K18 Mist – een product dat alleen door professionals wordt gebruikt vóór een chemische behandeling in het salon
Hoe gebruik ik het K18 Mask thuis?
1) Alvorens het K18 mask aanbrengen, moet het haar super schoon zijn.*
2) Gebruik alleen shampoo, geen conditioner.
3) Maak vervolgens je haar handdoekdroog.
4) Begin met 1 pompje en verdeel het masker gelijkmatig in je haar.
5) Breng aan in de lengtes van het haar en hou het bij maximum 5 pompjes. Less is more.
4) Laat 4 minuten inwerken.
5) Niet uitspoelen.
6) Begin met je styling.

*Als je veel stylingproducten en/of zware producten met oliën of siliconen gebruikt, kies dan voor een detox shampoo en was je haar eventueel 2 keer.
Hoe vaak moet ik het K18 masker gebruiken?
Het K18 Mask is een innovatieve en effectieve behandeling die gemaakt is om 4-6 wasbeurten achter elkaar te gebruiken. Gebruik het masker daarna elke 3-4 wasbeurten om het haar gezond te houden.
Geeft K18 UV-bescherming?
Nee, gebruik later een styling product met UV-protectie om je haren te beschermen tegen UV-stralen.
Beschermt K18 tegen hitte?
De K18 Molecular Repair Hair Oil biedt bescherming tegen hitte: om verdere pluis veroorzakende schade te voorkomen tot 232°C (450°F).

Het K18 Masker beschermt niet tegen hitte, maar het is klinisch bewezen dat de producten die schade veroorzaakt door hitte, wel herstelt.
Zijn de producten van K18 biologisch?
K18 is niet biologisch, omdat alleen natuurlijke ingrediënten biologisch gecertificeerd kunnen worden. K18 gebruikt zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten omdat we prioriteit geven aan zuiverheid en veiligheid.
Wanneer kan ik resultaten terugzien?
Al na de eerste behandeling zal je haar sterker, zachter en gladder zijn. Na zo’n 3 behandelingen bereik je een maximaal resultaat.
Spoel ik K18 uit?
Nee, het is klinisch bewezen dat de versterkende en gladmakende resultaten van K18 in het haar blijven, zelfs na herhaalde shampoo beurten.
Moet ik het masker gebruiken vóór mijn conditioner?
Je kan het K18 Mask gebruiken in plaats van een conditioner of masker. Het masker werkt als een leave-in conditioner die je 4 minuten moet laten inwerken.
Kan je het K18 masker gebruiken met andere producten?
We raden niet aan om het K18 Mask te mengen met andere producten. Je kan wel stylingproducten gebruiken na de 4 minuten verwerkingstijd.
Kan ik het masker elke dag gebruiken?
Het K18 Mask is een herstellende behandeling die gemaakt is om 4-6 wasbeurten achter elkaar te gebruiken. Gebruik het masker daarna elke 3-4 wasbeurten om het haar zo gezond mogelijk te houden.
Kan ik te veel van het K18 masker gebruiken?
Het K18 Mask is een geconcentreerde behandeling. Om overmatig gebruik te voorkomen, raden wij aan om het masker 4-6 wasbeurten achter elkaar te gebruiken. Daarna om de 3-4 wasbeurten om het haar zo gezond mogelijk te houden. En vergeet niet: less is more.
Zal K18 mijn haar verzwaren?
Nee, de formule werkt in de cortex van het haar, waardoor het haar schoon en licht aanvoelt. Je haar zal dus niet verzwaard aanvoelen.
Wat gebeurt er met mijn haar als ik andere stylingproducten aanbreng voordat de 4 minuten inwerktijd voorbij is van het K18 masker?
We raden aan om stylingproducten aan te brengen na de 4 minuten inwerktijd om de beste resultaten te krijgen. Als je stylingproducten aanbrengt vóór de inwerktijd is afgelopen, vermindert dat de werkzaamheid.
Waarom gebruik je het K18 Mask op handdoekdroog haar?
Het haar moet handdoekdroog en licht vochtig zijn, zodat de K18Peptide diep in het haar kan doordringen. Wanneer er te veel water in de haarcortex zit, is K18Peptide niet in staat om de verbroken zwavelbruggen te herbevestigen.
Waarom gebruik ik geen conditioner?
K18 is het meest effectief op schoon, handdoekdroog haar. Sommige conditioners bevatten siliconen en conditionerende middelen die het haar verzwaren. Deze voorkomen dat de K18Peptide bij de gebroken zwavelbruggen kan komen.
Waarom moet je het K18 masker in je haar laten?
Het K18 Mask is het meest effectief als een leave-in behandeling. omdat het masker werkt in de cortex van het haar.
Is K18 klinisch getest?
Ja, de K18 Mist en het K18 Mask zijn klinisch getest en het is bewezen dat ze:

• Tot wel 82% schade herstellen na één behandeling
• Gespleten punten drastisch verminderen
• De sterkte en elasticiteit van het haar aanzienlijk verhogen
• Kleurvervaging verminderen
• De natuurlijke glans herstellen
• Doordringen in de cortex om gebroken zwavelbruggen te herstellen
• Het haar transformeren in slechts 4 minuten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al ons laatste nieuws.